Höstregn Kan Orsaka Problem Vid Körning

Problem Vid Körning

Vad du ska göra för att minska risken för vattenplaning under hösten är att se till att dina sommardäck är i gott skick. Hösten är känd för sina vackra färger men också för att vintern närmar sig och vädret är mer instabilt. Perioden efter sommaren avslutas och innan det är dags att byta till vinterdäck kan vädret vara mycket vått och kallt, mörkret bidrar också till utmanande körförhållanden. För dessa förhållanden måste du ha högkvalitativa däck som klarar dessa förhållanden.

När du ger dig ut på vägen under hösten är det viktigt att hålla dig säker och se till att dina däck är i gott skick. Det finns en verklig risk för vattenplaning under hösten med oväntade åskväder och regnoväder som en del av prognosen i de flesta områden. Det bästa skyddet mot vattenplaning är en uppsättning av högkvalitativa däck som är i gott skick med korrekt mönsterdjup och korrekt uppfyllda. De borde också ha införlivat några av de senaste däckteknologierna i dess slitbanan för att förhindra vattenplaning.

Vattenplaning är fenomenet där fordonets däck börjar plana på ett tunt vattenskikt och förlorar kontakten med trottoaren, vilket resulterar i förlust av kontroll. Tillverkarna kommer alltid med ny teknik för att hantera problem som vattenplaning. De flesta däck har den här tekniken men även med ett bra däck kan du inte eliminera risken helt. Det är därför det är viktigt att veta vad du ska göra när din bil börjar plana. Det bästa du kan göra om du får vattenplaning är att hålla kursen rakt framåt och bromsa för att försöka återfå känslan av vägen och kontrollen över din bil. För att undvika vattenplaning, titta framåt och undvika stora vattenpölar och minska din hastighet under regniga förhållanden.

Att använda ett nytt däck av god kvalitet med tillräckligt däcktryck är viktigt. Däck som några av allvädersdäck, använder polerade spår för att förhindra vattenplaning och är därför ett utmärkt val att använda under sommaren, hösten eller till och med vintern. De polerade och hala huvudspåren låter vatten rinna enkelt och effektivt. Detta tillsammans med den öppna utformningen av huvudspåröppningarna och därmed ökar spårvolymen, hjälper till att skydda mot vattenplaning. Vissa däck är till och med utrustade med en vattenplaneringsindikator, som är belägen på mittskenan. Vattenplaningsindikatordroppen försvinner när spårets mönsterdjup slits ner till mindre än 4 mm.

Anledningen till att mönsterdjupet är så viktigt är eftersom hastigheten ökar och slitbanans mönsterdjup minskar, minskar däckets kontaktområde dramatiskt. Det betyder att däckets våta grepp och vattenplanningsegenskaper försämras och risken för vattenplaning ökar. Dessutom är bromsavståndet längre och bilen glider lättare. Vattenplaning avser inte bara vatten eftersom du också kan få det att hända med slask. Slaskplaning är när snön börjar smälta och lämnar slask på vägen, en blandning av snö och vatten.

För mer information om däck som är bra på att förhindra vattenplaning, besök: www.nokiantyres.se